DK studio

DK studio ima prvenstveno edukativnu svrhu, to je prostor za polaznike Rock škole u kojem oni mogu steci iskustvo u snimanju instrumenta/vokala, kao i prostor za obuku i praksu buducih snimatelja, producenata i studijskih tehnicara.

Pored toga, DK studio je otvorenog tipa i može odgovoriti na zahtjevnije projekte snimanja. Iako smješten u nešto manjem prostoru, DK studio posjeduje dvije odvojene prostorije: Režija 10m2, te Live room 27m2.

DK Studio nudi više opcija za snimanje materijala:

Stereo live, pogodno za bendove koji žele kvalitetnije snimiti probu u svrhu kasnije analize i eventualnih rearanžiranja vlastitih djela.

Live In, pogodno za bendove koji žele snimati svoju live izvedbu višekanalno, što otvara mogucnost za dodatne korekcije i nadosnimavanja.

One by One, svaki instrument se snima za sebe što rezultira maksimalno cistim signalom i zvukom. Ovo je najkorektniji nacin snimanja za one koji žele dobiti maksimum od svog materijala prilikom miksa.

DK Studio garantuje posvecenost i odlicnu uslugu prema svima koji se odluce snimati kod nas.
Želimo naglasiti da snimanjem u DK Studiju direktno podržavate rad Rock škole Mostar.

Foto: Sulejman Omerbašic - Red Bull

OSOBLJE

Portfolio

Marin Bošnjak (1992)
Audio inžinjer/producent

Obrazovanje stekao na Music Production Academy (MPA), Zagreb 2015./2016. od predavača relevantnih u polju regionalne audio produkcije (Nikša Bratoš, Srđan Sekulović Skansi, Ante Pecotić, Andrej Lončarić, Damir Begović, Goran Martinac, Milan Uskoković…)

Radno iskustvo tijekom studija u Zagrebu stekao u studiju Piece Of Cake pod mentorstvom producenta Damira Begovića i u studiju NLO producenta Srđana Sekulovića - Skansija.

Nakon povratka u Mostar stječe iskustvo uz producente Sašu Karabataka u Recording studiju MC Pavarotti i Atillu Aksoja iz studija Baraka.

Početkom 2016. godine dolazi na mjesto producenta i tonskog inžinjera u DK studiju

PROJEKTI

Under construction

O DK STUDIJU

Snimanje je jedna od osnovnih stvari koje muzičar radi, tako muzičar ostavlja trag. Kroz jednu programsku godinu, u sklopu Session band programa polaznici Rock škole Mostar kreiraju 50 do 70 autorskih pjesama. Raniji kapacitet škole uspijevao je zabilježiti jedva 10% ovih uradaka. U želji i s ciljem da povećamo ovaj procenat, ali i da osiguramo platformu za razvoj još i više muzičkih ideja i suradnji, nametnula se ideja o organizaciji velikog benefit događaja u svrhu pokretanja vlastitog studija za snimanje.

Uz inicijalnu podršku Dubioze kolektiv i Red Bull-a, te OSCE-a koji se pridružio ovoj ideji, organiziran je veliki open-air event 30.12.2015. na SC Kantarevac. Na cjelovečernjem koncertu predstavilo se pet bendova škole, bend Floridus, te bend Dubioza kolektiv sa kompletnim koncertom. Iako je koncert bio na otvorenom i iako je bilo veoma hladno, ova prednovogodišnja proslava napunila je Kantarevac i osigurala pokretanje DK studija.

Zahvalni smo na velikoj podršci svih uključenih zbog čega je DK studio od ideje do relizacije nastao u rekordnom roku od četiri mjeseca. Posebnu zahvalnost dugujemo bendu Dubioza kolektiv, te odatle i simbolični naziv  - DK Studio.

Više fotografija

Foto: Sulejman Omerbašic - Red Bull

Copyright © Mostar Rock School 2014. All rights reserved. Design: G. Tiro